Blog – Leuke artikelen op het gebied van civiel recht

Een leuke blog over uiteenlopende onderwerpen op het gebied van consumentenrecht, huurrecht, personen en familierecht en arbeidsrecht.

Elke twee blogweken komt er nieuwe blog online te staan over één van de onderstaande rechtsgebieden. Ik vind het leuk om met mijn blog mensen te informeren over het recht en tegelijkertijd te laten inzien dat het begrijpelijk is. Het recht hoeft niet saai en droog te zijn, zolang het maar door iemand verteld wordt die een passie heeft voor het recht.

consumentenrecht

Het consumentenrecht is niet alleen interessant voor de consument, maar ook voor de ondernemer. De regelgeving waar de consument zich op kan beroepen, daar moet de ondernemer zich aan houden. Het is een leuk en speels rechtsgebied.

Ondernemen is een droom met veel verantwoordelijkheden.

Oplichting via Marktplaats.

huurrecht

In het huurrecht wordt de huurder meer beschermd dan de verhuurder. Met mijn artikelen zal ik beide kanten nader belichten.

Wanneer moet u bemiddelingskosten betalen?

personen- en familierecht

Mijn artikelen zullen voornamelijk gaan over de scheidingen, alimentatie, rechten van de vader, rechten van het kind en rechten van de moeder. En ook de juridische kant van het huwelijk wordt belicht.

arbeidsrecht

Arbeidsrecht blijft een actueel gebied met de vele ontslagen die dagelijks onderwerp van gesprek zijn. En in mijn artikelen zal ik de nadruk leggen op het ontslagrecht en wat uw rechten en plichten zijn bij een dreigend ontslag.

Heeft u vragen naar aanleiding van één van mijn blogs, stel ze gerust in een reactie of neem contact op met mij. Ik vind het leuk om jullie vragen te beantwoorden en zo mijn passie met jullie te delen.